Bedrijven
Bekijk de vacatures

Werken bij Anker Insurance

Onze geschiedenis gaat helemaal terug naar het jaar 1907. Een groep Noord-Nederlandse reders besloot samen de zorg te financieren van zieke en arbeidsongeschikte bemanningsleden. De begrippen vertrouwen, betrokkenheid en wederkerigheid zijn tot op de dag van vandaag nog steeds uitgangspunten die onze identiteit bepalen. 

Onder de vlag van Anker Crew Insurance ondersteunen wij maritieme werkgevers bij de zorg voor hun bemanningsleden met verzekeringsoplossingen voor ziekte, arbeidsongeschiktheid, ongevallen en overlijden. Wij voeren onze werkzaamheden wereldwijd uit. Anker Seacrew Software biedt aanvullend crew management tools. 

In de loop van de tijd hebben wij onze activiteiten als nicheverzekeraar uitgebreid. Onder het merk Anker Insurance Company bieden wij via ons partnernetwerk verzekeringsoplossingen op het gebied van rechtsbijstand, reis en vrije tijd. 

“Wij zijn opgericht met als doel mensen te helpen”

Patrick Niewold

Junior software developer
Actief in Nederland en Filipijnen
105 werknemers werkzaam
Opgericht in 1907
icon-marker-2 Created with Sketch. Hoofdkantoor in Groningen
icon-age Created with Sketch. Gemiddelde leeftijd is 42 jaar
icon-globe Created with Sketch. We zijn wereldwijd actief
Als nicheverzekeraar bieden wij verzekeringen en diensten aan maritieme werkgevers en verzekeringsoplossingen op het gebied van rechtsbijstand, reis en vrije tijd: A niche insurance company created tot help people. Joris Bos- IT Manager

“Wat werken bij Anker zo leuk maakt is het dynamische team, het afwisselende werk en de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ambities”

Patrick Niewold

Junior software developer

“Als software engineer ben je de hele dag bezig met het oplossen van problemen, alleen of samen met je team.
Met dat team werk je samen met een agile mindset om snel te kunnen schakelen tussen prioriteiten als dat nodig is.
Dat gecombineerd met vrijheid over technieken, tijdsindeling en hoe je een probleem oplost zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en er veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen.”

Lars Steenhuis

Software Engineer

“In mijn team krijg je volop de kans een expertise te ontwikkelen door continu meer te leren over actuele, relevante onderwerpen in jouw vakgebied. Ik vraag de teams te werken volgens standaarden en best practices en opleveringen goed af te stemmen met hun Product Owner en de stakeholder rondom het team. Bij ons kun je hierdoor en dankzij kleine teams, echt het verschil maken.”

Joris Bos

IT Manager

Werken binnen Anker geeft mij veel voldoening, binnen de uitdagende werkomgeving heb ik veel verantwoordelijkheid en krijg ik de kans om met de meest recente technologische ontwikkelingen via eigen ontwikkelde software oplossingen de organisatie te ondersteunen. Hierin krijg ik veel vrijheid en is de uitdaging elke dag weer aanwezig waardoor het werk altijd afwisselend is.

Eugene Kraan

Developer/system analyst