Bedrijven
Bekijk de vacatures

Werken bij Software Bastards

Wij “Bastards” hebben een grote passie voor software development. Vanuit deze passie voor software development en ons Bastards-DNA werken wij aan front- en back-end oplossingen die waarde toevoegen aan onze klanten. Niets is zo blijvend als verandering. “Slimmer, efficiënt en data” zijn de kernwoorden van deze tijd. Wij zijn dan ook de special forces die altijd een stapje verder willen en zijn in de markt van digitale technologie. 

Onze cultuur doet denken uit die van het squadron van hoofdrolspeler Tom Cruise in de film Top Gun (wie kent hem niet?). Kameraadschap, vertrouwen, ambitie, eerlijkheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en eigenzinnigheid kenmerken de cultuur bij Software Bastards.

Wij geloven in het motto ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. We zijn een team van eigenzinnige, vakbekwame individuen die altijd op elkaar kunnen terugvallen. We helpen elkaar altijd waar nodig, maar we kijken niet constant over elkaars schouder mee. We nemen onze eigen verantwoordelijkheid om onze projecten tot een goed einde te brengen en maken gebruik van elkaars expertise waar nodig. Altijd met het gezamenlijke doel om te excelleren.

Actief in Nederland
Opgericht in 2018
icon-marker-2 Created with Sketch. Hoofdkantoor in Abcoude
icon-sex Created with Sketch. 20% vrouw 80% man
28 Developers
icon-age Created with Sketch. Gemiddelde leeftijd 28
Vanuit onze passie voor software development en ons Bastards-DNA werken wij aan front- en back-end oplossingen die waarde toevoegen aan onze klanten

Ik heb ooit mijn eigen narrow casting-bedrijf gehad, totdat mijn compagnon wat anders wilde doen en ik heb daarna lang als freelancer gewerkt. Ik hield van de vrijheid en de afwisseling van het freelancen. Daarbij miste ik echter het sociale aspect en de mogelijkheid om met vakgenoten te sparren. Daarnaast
had ik ook een hekel aan de financiële rompslomp van het freelancen . Nu heb ik de ideale constructie: ik ben nog op dezelfde wijze aan het werk als met het freelancen, met dezelfde vrijheden, maar dan met het vangnet van Software Bastards. Eigen opdrachten binnenhalen kan nog steeds, maar dat hoeft niet.

Een quote die deze Bastard op het lijf geschreven is:
‘Build your dreams or someone will hire you to build theirs’

Meet our Bastard: Martijn alias Mermaid

Voordat ik bij Software Bastards kwam, werkte ik bij een digital agency. Ik ben begonnen als app developer en ben van daaruit gegroeid naar front-end developer. Sinds begin 2018 werk ik bij Software Bastards (Toen nog Fireball IT & PHP Bastard). De meeste mensen hoppen van midlance naar vast of freelance, maar ik zit al sinds 2015 in de detachering: de flexibiliteit van job hoppen met zekerheid van vaste baan. Voor mij is dit ideaal. Alles is voor me geregeld en ik kan me lekker focussen op wat ik leuk vind. We werken veel bij grote corporates; die werken meer met detacheringspartijen dan met eenpitters. Dus je komt bij echt leuke klanten, ook waarvan ik dacht dat ik er nooit zou komen. Ook zit er veel afwisseling in mijn klanten, dat maakt het heel leuk.

Een quote die deze Bastard op het lijf geschreven is:
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

Meet the bastard: Dymion

De sfeer bij Software Bastards is super relaxed. Mijn collega’s zijn heel chill. En verrassend mannelijk voor een clubje IT-ers. Ik heb bij heel veel bedrijven gewerkt hiervoor, maar dit is de club waar ik me echt erg thuis voel. Vooral vanwege de vrijheid, de inspraak in zaken. Zo heb ik het idee aangedragen om een traject voor juniors op te starten. Dat wordt dan ook echt concreet gemaakt. Daarnaast doen mooie greenfield-projecten, zoals bijvoorbeeld mijn klus bij Heineken. We werken ook met mooie technieken, zoals React.

Een quote die deze Bastard op het lijf geschreven is:
“Geld maakt niet gelukkig.”.

Meet the Bastard: Robin

Front-end developer
Front-end developer
Front-end developer
Software Bastards
Software Bastards
Software Bastards
Software Bastards