Jobboard

Full Stack Business Analist

Stel een vraag
AdVanced

Full Stack Business Analist

 • icon-marker Created with Sketch. Actief in Hilversum
 • icon-clock Created with Sketch. Full-time
Vereisten
 • Opleiding: hbo-diploma
 • Ervaring: 5 tot 8 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met requirements engineering
 • Sterke Excel, SQL, Power BI, Python en R-vaardigheden
 • In staat een bedrijfskundig onderzoek- en analyse uit te voeren
 • Bekend met IT architectuur, roadmaps en inrichtingsprincipes
 • Ervaring in het analyseren en modelleren van bedrijfsprocessen
Aanbod
 • icon-dot Created with Sketch. €3000-€5500 (afhankelijk van jouw ervaring)
 • icon-dot Created with Sketch. 36 uur
 • icon-dot Created with Sketch. 27 vakantiedagen
 • icon-dot Created with Sketch. Er zijn diverse opleidingsmogelijkheden, waarvoor een budget beschikbaar is
 • icon-dot Created with Sketch. Goede pensioenregeling
 • icon-dot Created with Sketch. Secundaire arbeidsvoorwaarden: mobiliteitsbudget, inzet bonus, winstdeling, aanbrengbonussen (collega's of opdrachten), vakantiegeld, laptop en telefoonabonnement
 • icon-dot Created with Sketch. Wij organiseren regelmatig events, zoals teamuitjes, personeel meetings, partnerweekenden en skireizen
Werkzaamheden
 • 20% Analyseren
 • 20% Verbeteren van het IT landschap
 • 20% Opstellen van integrale business ontwerpen
 • 20% Je levert de input voor het informatieplan
 • 20% Data gedreven inzichten
Bekijk meer
Bekijk minder

Vacature

Dit ga je doen

Als Business Analist ben jij bezig met het verzamelen van requirements. Je analyseert benodigde databronnen en elementen en zet data governance op. Dit vereist strategisch denken (top-down), en het analyseren van rapporten op een gedetailleerd niveau.  Je bent verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen. Deze oplossingen voer jij uiteraard ook in, waarbij je per implementatie een Impact Analyse opstelt. 

Jij bent er om de informatievoorziening te verbeteren. Dit maak jij mogelijk dankzij innovaties op het gebied van intelligence, sensoring, mobiele toepassingen, robotisering en blockchain. 

Jij vormt de brug tussen business en ondersteunende disciplines. Hierbij hou je rekening met alle aspecten van de bedrijfsvoering. Daarnaast heb je ook een voorlichtende functie: je pikt nieuwe ontwikkelingen in de markt op en vertaalt deze naar efficiënte oplossingen.  Je werkt samen met solution design architecten om veranderingen in de brongegevens te definiëren

De vereisten

Jij hebt een relevante hbo-opleiding en minstens 5 jaar ervaring in de rol van Business Analist. Je hebt kennis en ervaring met IT en Business Analyse technieken die jij in de afgelopen jaren hebt opgedaan. Deze zijn gericht op het modelleren en evalueren van de IT bedrijfsvoering en informatievoorziening. Je bent tevens in staat om zelfstandig een bedrijfskundig onderzoek en analyse uit te voeren.

Je hebt aantoonbare ervaring met functioneel ontwerp, denk hierbij aan User Stories, Use Cases ed. in een Agile omgeving. 

Je hebt sterke Excel, SQL, Power BI, Python en R- vaardigheden. Daarnaast heb je ervaring met data, reports en requirement engineering. 

Je bent bekend met IT architectuur, roadmaps en inrichtingsprincipes, je gebruikt hiervoor architectuurmethoden, zoals het TOGAF framework.

Je bent in staat om hoogwaardige analyses en voorstellen op te stellen, die zowel strategisch als financieel goed in elkaar zitten. 

Het is een pré als je ervaring hebt met financiële producten en financiële markten. 


Jij als professional

Jij bent een enthousiaste, energieke professional met een talent voor het analyseren van processen. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en legt zonder problemen de verbinding tussen Business en IT. Je bent tevens goed in plannen en organiseren. Daarnaast ben je een sterke analytische- en conceptuele denker. Je bent in staat om agile te werken op verschillende niveaus, waarbij je initiatief toont en kansen creëert. Je bent nieuwsgierig aangelegd, en komt met creatieve oplossingen. Jouw focus ligt bij het leveren van kwaliteit en prestaties van de teams. Jouw team haalt het beste uit zichzelf door jouw motiverende en gedreven persoonlijkheid.  

 

 1. 1 Je verzamelt, organiseert en analyseert de huidige rapportage
 2. 2 Je stelt een Impact Analyse op per implementatie
 3. 3 Je werkt samen met solution design architecten om veranderingen in de brongegevens te definiëren
 4. 4 Je analyseert de data eisen van onze klanten en vertaalt deze eisen naar specificaties
 5. 5 Je definieert data stromen
“Zelfstandig meewerken op projecten, successen (groots) vieren met collega’s én een glimlach op het gezicht van onze klanten toveren. Zo ziet jouw baan bij ons eruit.”

Brenda Stip

Doorgroeimogelijkheden

Bij AdVanced vinden wij continue ontwikkeling belangrijk. Groeien binnen je vakgebied hoort daar uiteraard bij.
AdVanced heeft diverse communities waarbinnen kennis en kunde met elkaar wordt gedeeld en we met elkaar op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen.

Ervaren Business Analisten ontmoeten elkaar in de communities. Dit platform biedt je volop mogelijkheden om het beste uit jezelf en anderen te halen als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Daar hecht AdVanced veel waarde aan. 

AdVanced is aangesloten bij IIBA International Institute of Business Analysis™ (IIBA®). Dit is een onafhankelijke, non-profit vereniging ten bate van het snel groeiende vakgebied van business analyse. Als IIBA Dutch chapter verbinden we de profit- en non profit instellingen in het verspreiden en verbeteren van de business analyse capability. De vereniging heeft tot doel om business analyse te professionaliseren en bevorderen in Nederland en kennis en kunde te delen.  Je kunt doordat AdVanced is aangesloten seminars, congressen en  workshops volgen over je vakgebied. Jouw kennis en kunde wordt gedeeld en je spart met vakgenoten over de expertise van Business Analyse.

Het volgen van trainingen en opleidingen wordt dan ook zeker gestimuleerd en gefaciliteerd. Dat doen wij zowel collectief in-house als individueel. Maatwerk is daarbij de sleutel. Je kan daarbij diverse certificaten behalen. Er zijn tevens mogelijkheden om door te stromen naar andere deelgebieden.

Werken bij AdVanced

Ons team van consultants is ons bestaan. Dat is het al sinds de oprichting van AdVanced in 2000 en dat beseffen wij als geen ander. Via autonome groei bestaat ons team inmiddels uit ruim 75 consultants. Wij kennen al onze collega’s en daar zijn wij uitermate trots op. 

AdVanced is een betrouwbare IT-partner voor diverse innovatieve opdrachtgevers, van de bekende Nederlandse grootbanken tot de Utilities markt, van Gemeenten tot Waterschappen. Niet voor niets is het onderschrift van AdVanced “Bepalend voor IT-resultaat”. Dat is een reputatie die wij al sinds de oprichting in 2000 hoog in het vaandel hebben staan. 

Wij beseffen als geen ander dat we een IT-dienstverlener zijn. Wij doen dat met een enthousiaste en loyale groep mensen. Deze mensen zijn allemaal ervaren en goed opgeleide consultants. Ze zijn daardoor ook altijd goed inzetbaar op alle denkbare IT-opdrachten. De lat ligt hoog, wij schuwen niets. 

Wij leveren een diversiteit aan services, ondersteund vanuit onze expertise gebieden in diverse marktsegmenten. 

AdVanced vindt de privé en werkbalans heel belangrijk en hecht veel waarde aan de vitaliteit. Er worden vanuit de vitaliteitscommunity veel sportactiviteiten gefaciliteerd en georganiseerd.

Bekijk het bedrijfsprofiel
“Als je leergierig en extravert bent pas je goed binnen het team van AdVanced”

Rolf Jongeling

Business Analist/Lead Business Analist
Actief in Nederland
icon-marker-2 Created with Sketch. Gevestigd in Hilversum
icon-sex Created with Sketch. 80% man en 20% vrouw
Opgericht in 2000
icon-employee Created with Sketch. 75 werknemers werkzaam door heel Nederland
icon-age Created with Sketch. Gemiddelde leeftijd is 47
Zelfstandig meewerken op projecten, successen (groots) vieren met collega’s én een glimlach op het gezicht van onze klanten toveren. Zo ziet jouw baan bij ons eruit. Brenda Stip

Sollicitatieproces

Zodra wij jouw sollicitatie ontvangen nodigen wij jou uit voor een eerste kennismakingsgesprek met een collega van het Management Team en een collega van Commercie. 

Als dit gesprek aan twee kanten positief verloopt, volgt een tweede gesprek, waarin wij (nog) dieper ingaan op jouw kwaliteiten en op de functie zelf. Bij een wederzijdse klik volgt er vanuit ons een aanbieding, die jij hopelijk vol enthousiasme accepteert. 

Wie weet overtuig jij ons al in het eerste gesprek!

Brenda Stip

Contractvormen

Wij vinden een goede samenwerking en vertrouwen belangrijk. Onze contracten zijn dan ook voor onbepaalde tijd. 

Dienstverband
i

In de eerste twee maanden dat je bij ons werkt leren wij elkaar op zowel persoonlijk vlak als zakelijk vlak goed kennen. Als wij dan beiden net zo enthousiast zijn als aan het begin, verbinden wij ons aan elkaar met een contract voor onbepaalde tijd.

Collega’s

Rolf Jongeling (32) Business Analist/Lead Business Analist

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Ik ben bij AdVanced gekomen via een huidige collega, waarmee ik op dezelfde opdracht zat. Die collega was erg positief over AdVanced en na de eerste interne gesprekken was ik zelf ook overtuigd. Met name het persoonlijke/sociale aspect sprak mij direct aan. Daarnaast de mogelijkheden die AdVanced geeft voor persoonlijke ontwikkeling/doorgroeien in de IT-wereld.

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten (voetbal/zwemmen), koken, muziek/concerten, borrelen, vrienden/familie.

Raagni Raktoe (38) Business Consultant PMO

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Via een collega heb ik kennis gemaakt met AdVanced. Het bedrijfsmodel van AdVanced trok mij erg aan. Niet elk overleg of intern gesprek heeft de omzet als focus. De AdVancers – de professionals zijn belangrijk. Collega’s staan open voor een gesprek en de mogelijkheid om zaken bespreekbaar te maken.
De focus op de organisatie als familie, binding met de collega’s en de verschillende activiteiten die worden ontplooid om dat te bewerkstelligen trekken mij steeds aan. Of dat nou een teamuitje is, een etentje met een collega of werkdag op kantoor.
Daarnaast vind ik het prettig dat het kantoor een echte ontmoetingsplek is waarbij je samen kunt leren / studeren, maar ook bij kunt praten met je collega’s.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te koken en om na te tafelen. Als het straks weer kan hoop ik weer te kunnen genieten van (muziek)festivals. Na een werkdag vind ik het lekker om actief bezig te zijn en ga dan hardlopen, boulderen of wandelen.

Syrello Stelk (37) Business Analist

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik mij verder kon ontwikkelen als Business Analist en die mogelijkheid heb ik gevonden bij AdVanced.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou van sporten o.a. fitness, boksen en zaalvoetballen. Daarnaast vind ik het ook lekker om een stuk te toeren op de motor.

Paul Bakker (36) DevOps engineer / Test consultant

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken? 

Ik ben bij AdVanced gekomen via een collega die enthousiast was over AdVanced. AdVanced is kleinschalig en iedereen kent elkaar, dit miste ik bij mijn vorige werkgever. Zelfs de directeur kent mijn vrouw en kinderen! Iets wat je bij weinig andere bedrijven ziet. Bij mijn overstap kon ik mijn huidige opdracht meenemen, ook dat is AdVanced!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik voetbal graag op het veld en in de zaal. Daarnaast doen we vaak leuke dingen met het gezin en spreek ik graag af met mijn vrienden om een voetbalwedstrijd te kijken of gezellig een spelletje te doen.

Jessica Tiehuis (43) Agile testconsultant

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Ik ben bij AdVanced komen werken, omdat ik graag bij een platte organisatie wilde werken en er hier weinig hiërarchie is. Het bedrijf waar ik hiervoor werkte, had veel business units, continu wisselende management en wisselende visies. Ik voelde me daar niet meer thuis. Ik wilde bij een bedrijf werken, dat mij als mens kent, waar ik me thuis voel, waar rust is, mensen bereikbaar zijn en alles bespreekbaar is. Via een opdrachtgever werkte ik samen met iemand die bij AdVanced werkte. Door zijn prettige verhalen over AdVanced, ben ik in gesprek gegaan en na twee fijne gesprekken heb ik de overstap gemaakt. Ik heb hier nog geen dag spijt van gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik graag, te paard, of op de mountainbike de bossen in. Daarnaast wandel ik graag (al dan niet met de hond), of speel een potje tennis. Ik vind het heerlijk om voor en met vrienden gezellig te koken en te borrelen, of te barbecueën.
’s Zomers ga ik graag naar (dance) festivals, helaas is dit al te lang geleden i.v.m. Covid.
Weekendjes weg, naar Ibiza, of naar het heerlijke Texel hoort ook in t rijtje. Verder ontdek ik graag nieuwe restaurantjes en plekjes.

 

Word jij onze
nieuwe collega?

Twijfel niet, stel gerust een vraag. Wij helpen je graag verder.

Full Stack Business Analist

AdVanced — Hilversum

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.

Stel een vraag

AdVanced

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature