Jobboard

Full Stack Test Engineer

Stel een vraag
AdVanced

Full Stack Test Engineer

 • icon-marker Created with Sketch. Actief in Hilversum
 • icon-clock Created with Sketch. Full-time
Vereisten
 • Opleiding: hbo-opleiding richting (technische) informatica
 • Ervaring: 5 tot 8 jaar relevante werkervaring
 • Certificering: ISTQB en/of TMAP Advanced
 • Ervaring met testautomation tools als: WebDriverIO, Cypress, Selenium, Cucumber, Postman, SoapUI, Ranorex of Robot Framework
 • Ervaring met software-ontwikkeling (Java, Kotlin, Javascript, Typescript, .NET, Python)
 • Ervaring met het werken in Agile/Scrum projecten
 • Ervaring met tooling als: TFS/MS Azure DevOps, GIT, Jira en Confluence
 • Ervaring met CI/CD (GitLab, Jenkins, Docker, Kubernetes)
 • Ervaring met geautomatiseerd testen op GUI en (web) services niveau
Aanbod
 • icon-dot Created with Sketch. €3000-€5500 (afhankelijk van jouw ervaring)
 • icon-dot Created with Sketch. 36 uur
 • icon-dot Created with Sketch. 27 vakantiedagen
 • icon-dot Created with Sketch. Er zijn diverse opleidingsmogelijkheden, waarvoor een budget beschikbaar is
 • icon-dot Created with Sketch. Goede pensioenregeling
 • icon-dot Created with Sketch. Secundaire arbeidsvoorwaarden: mobiliteitsbudget, inzet bonus, winstdeling, aanbrengbonussen (collega's of opdrachten), vakantiegeld, laptop en telefoonabonnement
 • icon-dot Created with Sketch. Wij organiseren regelmatig events, zoals teamuitjes, personeel meetings, partnerweekenden en skireizen
Werkzaamheden
 • 75% Testautomatiseren
 • 15% Scrum/DevOps
 • 10% Persoonlijke ontwikkeling
Bekijk meer
Bekijk minder

Vacature

Dit ga je doen

Als Full Stack Test Engineer stel je zelfstandig functionele en automatische testen op, werkt deze bij en voert deze uit. Je kijkt hierbij kritisch naar de behoefte voor testen en bepaalt welke testen er uitgevoerd moeten worden om de kwaliteit van de opgeleverde functionaliteit vast te stellen. Binnen de kaders van de test tooling voorschriften kan jij een gedegen advies geven aan het multidisciplinaire team. Tevens lever je een bijdrage aan de vulling van de geautomatiseerde regressietests met de gekozen testtooling. 

De vereisten

Jij hebt minimaal een hbo-opleiding in technische informatica. Je bent ISTQB en/of TMAP Advanced gecertificeerd. 

Met minstens 5 jaar relevante werkervaring weet jij precies hoe het werken in een Agile/Scrum omgeving eruitziet. Je hebt ervaring met een testautomatiseringstool zoals Ranorex, Micro Focus Unified Functional Testing (UFT) of Robot Framework. 

Daarnaast kan je aantonen dat je bekend bent met het CI-CD Pipeline ontwikkelproces en werkervaring hebt met ICT-projecten op basis van Agile scrum. Jij brengt ervaring met tooling als TFS/MS Azure DevOps, GIT, Jira en Confluence met je mee. Het opbouwen van testen met Java (of een andere taal) gaat jou gemakkelijk af. 

Tenslotte heb je affiniteit met Service Testing, Security testing (WEB/security) en Performance testing

 

Jij als professional

Als Test Engineer werk je vanzelfsprekend in een Agile omgeving. Jij kan zelfstandig werken, maar functioneert ook prima in teamverband. Je hebt een enorme passie voor het testvak, bent gedreven, creatief en houdt van diversiteit in je opdrachten. Je weet de klant telkens weer opnieuw te verrassen met nieuwe inzichten. Je werkt zeer nauwkeurig en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, tevens ben je volledig gecertificeerd in de agile/scrum methodieken.  

De passie voor het vakgebied spat er bij jou vanaf. Jouw doel? Alles mag sneller en efficiënter. Jij wilt namelijk de klant verrassen met inzichten, waar zij nog niet eerder op is gekomen. Jij brengt technische en conceptuele kennis van regel gedreven softwareplatformen met je mee, die AdVanced naar een hoger niveau brengt. Jij kan goed out-of-the-box denken en bent nieuwsgierig aangelegd. Jij ziet kansen in de omgeving en neemt het initiatief om deze om te zetten in geautomatiseerde testen.  

 1. 1 Je stelt zelfstandig functionele tests op en voert ze uit
 2. 2 Je voert keten/koppelvlak testen uit
 3. 3 Je stelt kaders op en geeft het team richting wat op welke manier getest moet worden
 4. 4 Je bepaalt welke testen er uitgevoerd moeten worden om de kwaliteit van de opgeleverde functionaliteit vast te stellen
 5. 5 Je levert een bijdrage aan de vulling van de geautomatiseerde regressietests met de gekozen testtooling
“Houd je van uitdagende opdrachten bij bekende bedrijven in Nederland? En dat in combinatie met gezelligheid, betrokkenheid en leergierige collega’s die elkaar allemaal kennen? Dan is AdVanced de werkgever die jij zoekt!”

Paul Bakker

DevOps engineer / Test consultant

Doorgroeimogelijkheden

Bij AdVanced vinden wij continue ontwikkeling belangrijk. Groeien binnen je vakgebied hoort daar uiteraard bij.
AdVanced heeft diverse communities waarbinnen kennis en kunde met elkaar wordt gedeeld en we met elkaar op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen.

Diverse expertise velden komen samen . Ervaren testprofessionals ontmoeten elkaar in de Testcommunity, die gemaakt is voor testprofessionals door testprofessionals. Dit platform biedt je volop mogelijkheden om het beste uit jezelf en anderen te halen als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Daar hecht AdVanced veel waarde aan.

Het volgen van trainingen en opleidingen wordt dan ook zeker gestimuleerd en gefaciliteerd. Dat doen wij zowel collectief in-house als individueel. Maatwerk is daarbij de sleutel. Je kan daarbij diverse certificaten behalen. Er zijn tevens mogelijkheden om door te stromen naar andere deelgebieden.

Praktijkvoorbeeld

Als Test Consultant kom je ’s morgens (virtueel) binnen bij de klant en ben je meteen alert op nieuwe ontwikkelingen. Je drinkt een kop koffie met een collega om vóór de stand-up even kort de planning van de dag door te nemen. Je bent enthousiast en adviseert en informeert jouw collega’s met behulp van jouw opgedane kennis. Als Consultant ben je altijd bezig in een adviserende rol. Hoe ziet jouw dag er dan uit?

Werken bij AdVanced

Ons team van consultants is ons bestaan. Dat is het al sinds de oprichting van AdVanced in 2000 en dat beseffen wij als geen ander. Via autonome groei bestaat ons team inmiddels uit ruim 75 consultants. Wij kennen al onze collega’s en daar zijn wij uitermate trots op. 

AdVanced is een betrouwbare IT-partner voor diverse innovatieve opdrachtgevers, van de bekende Nederlandse grootbanken tot de Utilities markt, van Gemeenten tot Waterschappen. Niet voor niets is het onderschrift van AdVanced “Bepalend voor IT-resultaat”. Dat is een reputatie die wij al sinds de oprichting in 2000 hoog in het vaandel hebben staan. 

Wij beseffen als geen ander dat we een IT-dienstverlener zijn. Wij doen dat met een enthousiaste en loyale groep mensen. Deze mensen zijn allemaal ervaren en goed opgeleide consultants. Ze zijn daardoor ook altijd goed inzetbaar op alle denkbare IT-opdrachten. De lat ligt hoog, wij schuwen niets. 

Wij leveren een diversiteit aan services, ondersteund vanuit onze expertise gebieden in diverse marktsegmenten. 

AdVanced vindt de privé en werkbalans heel belangrijk en hecht veel waarde aan de vitaliteit.  Er worden vanuit de vitaliteitscommunity veel sportactiviteiten gefaciliteerd en georganiseerd.

Bekijk het bedrijfsprofiel
“Als je leergierig en extravert bent pas je goed binnen het team van AdVanced”

Rolf Jongeling

Business Analist/Lead Business Analist
Actief in Nederland
icon-marker-2 Created with Sketch. Gevestigd in Hilversum
icon-sex Created with Sketch. 80% man en 20% vrouw
Opgericht in 2000
icon-employee Created with Sketch. 75 werknemers werkzaam door heel Nederland
icon-age Created with Sketch. Gemiddelde leeftijd is 47
Zelfstandig meewerken op projecten, successen (groots) vieren met collega’s én een glimlach op het gezicht van onze klanten toveren. Zo ziet jouw baan bij ons eruit. Brenda Stip

Sollicitatieproces

Zodra wij jouw sollicitatie ontvangen nodigen wij jou uit voor een eerste kennismakingsgesprek met een collega van het Management Team en een collega van Commercie. 

Als dit gesprek aan twee kanten positief verloopt, volgt een tweede gesprek, waarin wij (nog) dieper ingaan op jouw kwaliteiten en op de functie zelf. Bij een wederzijdse klik volgt er vanuit ons een aanbieding, die jij hopelijk vol enthousiasme accepteert. 

Wie weet overtuig jij ons al in het eerste gesprek!

Brenda Stip

Contractvormen

Wij vinden een goede samenwerking en vertrouwen belangrijk. Onze contracten zijn dan ook voor onbepaalde tijd. 

Dienstverband
i

In de eerste twee maanden dat je bij ons werkt leren wij elkaar op zowel persoonlijk vlak als zakelijk vlak goed kennen. Als wij dan beiden net zo enthousiast zijn als aan het begin, verbinden wij ons aan elkaar met een contract voor onbepaalde tijd.

Collega’s aan het woord

Rolf Jongeling (32) Business Analist/Lead Business Analist

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Ik ben bij AdVanced gekomen via een huidige collega, waarmee ik op dezelfde opdracht zat. Die collega was erg positief over AdVanced en na de eerste interne gesprekken was ik zelf ook overtuigd. Met name het persoonlijke/sociale aspect sprak mij direct aan. Daarnaast de mogelijkheden die AdVanced geeft voor persoonlijke ontwikkeling/doorgroeien in de IT-wereld.

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten (voetbal/zwemmen), koken, muziek/concerten, borrelen, vrienden/familie.

Raagni Raktoe (38) Business Consultant PMO

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Via een collega heb ik kennis gemaakt met AdVanced. Het bedrijfsmodel van AdVanced trok mij erg aan. Niet elk overleg of intern gesprek heeft de omzet als focus. De AdVancers – de professionals zijn belangrijk. Collega’s staan open voor een gesprek en de mogelijkheid om zaken bespreekbaar te maken.
De focus op de organisatie als familie, binding met de collega’s en de verschillende activiteiten die worden ontplooid om dat te bewerkstelligen trekken mij steeds aan. Of dat nou een teamuitje is, een etentje met een collega of werkdag op kantoor.
Daarnaast vind ik het prettig dat het kantoor een echte ontmoetingsplek is waarbij je samen kunt leren / studeren, maar ook bij kunt praten met je collega’s.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te koken en om na te tafelen. Als het straks weer kan hoop ik weer te kunnen genieten van (muziek)festivals. Na een werkdag vind ik het lekker om actief bezig te zijn en ga dan hardlopen, boulderen of wandelen.

Syrello Stelk (37) Business Analist

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik mij verder kon ontwikkelen als Business Analist en die mogelijkheid heb ik gevonden bij AdVanced.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou van sporten o.a. fitness, boksen en zaalvoetballen. Daarnaast vind ik het ook lekker om een stuk te toeren op de motor.

Jessica Tiehuis (43) Agile testconsultant

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken?

Ik ben bij AdVanced komen werken, omdat ik graag bij een platte organisatie wilde werken en er hier weinig hiërarchie is. Het bedrijf waar ik hiervoor werkte, had veel business units, continu wisselende management en wisselende visies. Ik voelde me daar niet meer thuis. Ik wilde bij een bedrijf werken, dat mij als mens kent, waar ik me thuis voel, waar rust is, mensen bereikbaar zijn en alles bespreekbaar is. Via een opdrachtgever werkte ik samen met iemand die bij AdVanced werkte. Door zijn prettige verhalen over AdVanced, ben ik in gesprek gegaan en na twee fijne gesprekken heb ik de overstap gemaakt. Ik heb hier nog geen dag spijt van gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik graag, te paard, of op de mountainbike de bossen in. Daarnaast wandel ik graag (al dan niet met de hond), of speel een potje tennis. Ik vind het heerlijk om voor en met vrienden gezellig te koken en te borrelen, of te barbecueën.
’s Zomers ga ik graag naar (dance) festivals, helaas is dit al te lang geleden i.v.m. Covid.
Weekendjes weg, naar Ibiza, of naar het heerlijke Texel hoort ook in t rijtje. Verder ontdek ik graag nieuwe restaurantjes en plekjes.

 

Paul Bakker (36) DevOps engineer / Test consultant

Waarom ben je bij AdVanced gaan werken? 

Ik ben bij AdVanced gekomen via een collega die enthousiast was over AdVanced. AdVanced is kleinschalig en iedereen kent elkaar, dit miste ik bij mijn vorige werkgever. Zelfs de directeur kent mijn vrouw en kinderen! Iets wat je bij weinig andere bedrijven ziet. Bij mijn overstap kon ik mijn huidige opdracht meenemen, ook dat is AdVanced!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik voetbal graag op het veld en in de zaal. Daarnaast doen we vaak leuke dingen met het gezin en spreek ik graag af met mijn vrienden om een voetbalwedstrijd te kijken of gezellig een spelletje te doen.

Word jij onze
nieuwe collega?

Twijfel niet, stel gerust een vraag. Wij helpen je graag verder.

Full Stack Test Engineer

AdVanced — Hilversum

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.

Stel een vraag

AdVanced

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature