Jobboard

Test Automation Specialist

Stel een vraag
Social KZA
KZA

Test Automation Specialist

 • icon-marker Created with Sketch. Actief in Baarn
 • icon-clock Created with Sketch. Full-time
Vereisten
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring en kan vlot informatie verwerken (hbo werk- en denkniveau)
 • Je hebt gewerkt met tools en kent scripting- of programmeertalen
 • Je certificeringen, toolkennis of vaardigheden ontwikkel je graag verder
 • Je vindt het net als wij gaaf om samen te werken aan kwaliteit
Aanbod
 • icon-dot Created with Sketch. Salaris €2.900 – €4.500 afhankelijk van jouw expertise en ervaring
 • icon-dot Created with Sketch. Persoonlijke bonusregeling, collectieve winstdeling en pensioenregeling
 • icon-dot Created with Sketch. Pensioenregeling
 • icon-dot Created with Sketch. Vast contract voor onbepaalde tijd (32-40 uur)
 • icon-dot Created with Sketch. 26 vakantiedagen en optie voor meer
 • icon-dot Created with Sketch. Jouw ontwikkeling centraal: Gave opdrachten, ongelimiteerd opleidingsbudget, persoonlijke begeleiding/coaching
 • icon-dot Created with Sketch. Uitgebreid en actueel trainingsaanbod (van cloud en tools tot security en public speaking)
 • icon-dot Created with Sketch. Mobiliteitsbudget om te reizen zoals bij jou past
 • icon-dot Created with Sketch. Faciliteiten om overal goed te kunnen werken (laptop, telefoonregeling, thuiswerkplek)
 • icon-dot Created with Sketch. Aandacht voor ‘goed in je vel’, gezellige uitjes en sportieve activiteiten
 • icon-dot Created with Sketch. Samenwerken in een informeel en verbindend bedrijf waar iedereen elkaar kent
Werkzaamheden
 • Dit is een voorbeeld; de context van opdracht, jouw expertise en ambitie zijn bepalend in de praktijk
 • 70% Testautomatisering (incl voorbereiden en refactoren)
 • 10% Scrum / Agile of DevOps events
 • 10% Afstemmen diverse stakeholders
 • 10% Testproces verbeteren
Bekijk meer
Bekijk minder

Vacature

Ben jij op zoek naar een volgende stap en uitdagende functie als tester?

Je helpt klanten met belangrijke, uiteenlopende en vaak complexe vraagstukken op het gebied van (software)kwaliteit. In een development team of juist voor meerdere teams? Er zijn verschillende mogelijkheden. Klanten zoals NS, Jumbo, ANWB, Fudura tot Renewi en Swarco bieden je boeiende opdrachten. We kijken samen welke uitdaging goed bij jou past!

Je bepaalt op basis van de (klant)context wat jouw aanpak is. Het realiseren van software kwaliteit is teamwork en maatwerk. Met jouw kennis van testen en het software ontwikkelproces, stel je de juiste vragen, deel je inzichten en breng je je expertise helder over. Je helpt (development) teams sneller waarde leveren door testen te verbeteren of te versnellen. Bijvoorbeeld door het opzetten van een framework of ketens te automatiseren. Technische knowhow combineer je met business attitude: je hebt lef en durf om je te bemoeien met alle business en IT aspecten en processen die van invloed zijn op kwaliteit.

Vind je groei belangrijk? KZA is een omgeving waar jouw ontwikkeling een goede boost geeft. Je eigen invloed op je ontwikkelplan is groot. Volg meerdaagse vakgerichte ontwikkelprogramma’s zoals QA Engineering 1 en 2 of train je persoonlijke vaardigheden. Of ga aan de slag met de TA Playground waar je met verschillende automation tools kan experimenteren. In het testautomation gilde vind je enthousiaste collega’s die kennis delen en elkaar helpen ontwikkelen. Je bent niet alleen aan het werk, je bent ook echt bezig met je ontwikkeling.

Als ervaren tester valt er veel te ontdekken en te leren, zelfs als je het testvak goed kent. We dagen je ook uit om met jouw kennis anderen weer verder te brengen.

 1. 1 Werken aan uitdagende vraagstukken bij aansprekende opdrachtgevers
 2. 2 Optimaliseren van software ontwikkelproces
 3. 3 Automatiseren van (complexe) testen
“Voor mij staat KZA voor (persoonlijke) ontwikkeling en plezier! Door bij verschillende bedrijven opdrachten te hebben, krijg je een goed beeld van bedrijfspolitiek, manieren van werken, leiderschap en visie. Daarnaast krijg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen in de richting die mij aanspreekt en in het tempo wat bij mij past. Het aspect plezier is voor mij enorm belangrijk, ik wil plezier hebben in alles wat ik doe (zover dat mogelijk is natuurlijk). Wat bij KZA terugkomt in de sfeer, de collega’s en de toffe uitjes die worden georganiseerd.”
KZA

Tycho van Vugt

QA Enabler bij KZA
Social KZA
Social KZA
Social KZA
Social KZA

Doorgroeimogelijkheden

Bij KZA geef je jouw ontwikkeling een flinke boost. We luisteren naar jouw ontwikkelwensen en drive en faciliteren je in je persoonlijke groeipad.

We bieden je meerdaagse vakgerichte ontwikkelprogramma’s, persoonlijke ontwikkelprogramma’s, certificeringen, e-learnings en gildes die je helpen ontwikkelen. Je kan rekenen op een uitgebreid actueel trainingsaanbod op het gebied van technologie (development methodes, talen en actuele tools), best practices, teamwork en (inter)persoonlijke vaardigheden.

Verbreden, verdiepen, verstevigen, specialiseren. Wat is het voor jou? Wij geloven dat met de juiste omgeving en het juiste karakter je talent echt tot ontwikkeling komt. Je mogelijkheden zijn uitgebreid!

 1. 1 QA DevOps Engineer
 2. 2 QA DevOps Enabler
 3. 3 Senior Testspecialist / Testlead
 4. 4 Business Leader
 5. 5 Managing Director

Werken bij KZA

Bij KZA werk je aan goed werkende IT systemen en het optimaliseren van het ontwikkelproces. Kwaliteit van code tot livegang dus, dat is onze missie. KZA helpt organisaties in heel Nederland om kwaliteit structureel te verbeteren en te borgen in de manier van werken.

Onze expertise op het gebied van Testen, Testautomatisering, Agile, DevOps en Security hebben we sinds 1995 opgebouwd en verder ontwikkeld. Vanuit onze ervaring weten we dat kwaliteit van
software voor een belangrijk deel wordt bepaald door hoe het software ontwikkelproces is ingericht en hoe mensen hierin samenwerken. En natuurlijk geeft technologie veel mogelijkheden om kwaliteit
te realiseren en borgen. Voor kwalitatief goede software is aandacht voor de context en de juiste balans tussen mensen, processen en technologie essentieel. We volgen ontwikkelingen op de voet, delen onze kennis met elkaar en met onze opdrachtgevers.

KZA werkt nauw samen met diverse opdrachtgevers als NS, Jumbo, ANWB, Fudura en ook minder grote of bekende organisaties voor uiteenlopende kwaliteitsvraagstukken. KZA’ers helpen hands-on in ontwikkelteams én met het naar het volgende (kwaliteits)niveau brengen van meerdere teams. Bijvoorbeeld op het gebied van test automation, performance testen of QA in DevOps omgevingen.

KZA professionals richten zich op alle business en IT aspecten en processen die van invloed zijn op kwaliteit. Én hebben de durf en het lef om dit met alle betrokkenen te bespreken. Ze zijn een sparringpartner voor ontwikkelaars en PO, tot managers en directie. Ze brengen een gezonde dosis nieuwsgierigheidheid en lef mee. Denken en doen vanuit de gedachte ‘kwaliteit staat voorop en levert waarde’.

KZA biedt testprofessionals een omgeving waar je kan experimenteren en mensen waar je van kan leren.

Bekijk het bedrijfsprofiel
“Ik werk bij KZA omdat ik op zoek was naar een werkgever waarbij ontwikkeling voorop stond. Ik houd van leren en nieuwe uitdagingen aangaan en KZA biedt dat onder andere in de opdracht. Wat me trots maakt is dat er daadwerkelijk naar de persoon gekeken wordt en je niet een nummer bent voor het bedrijf.”
KZA Isabeau

Isabeau Dekker

Testspecialist
Actief in Nederland
Opgericht in 1995
icon-marker-2 Created with Sketch. ’t Clubhuys in Baarn
icon-sex Created with Sketch. 17% vrouw 83% man
85 medewerkers
icon-age Created with Sketch. Gemiddelde leeftijd 33 jaar
Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Collega’s

Wilco Mellema Test Specialist

“Aandacht voor kwaliteit was al langere tijd aanwezig in mijn loopbaan. Wat gebeurt er als iets fout gaat? Wat zijn de risico’s? Op een gegeven moment was ik bezig met testen wat developers opleverden. Gaaf om te doen, maar ik wilde nog meer dan testen en toetsen aan requirements.

Ik ga goed op concreet resultaat en vooruitgang boeken, werkprocessen efficiënter maken. Daarom ging ik op zoek naar een vervolgstap in testautomatisering. Toen ik met KZA in aanraking kwam, was mijn eerste indruk ‘dit kan wel eens gaan vliegen’. Ik was op zoek naar een omgeving waar ik meer kan leren, waar ik zelf kan experimenteren, naar vallen en opstaan. In de gesprekken kreeg ik een steeds beter gevoel. De daadkracht en het snelle schakelen in het proces past me goed.

Ik heb een heel positieve start. Ik ben begonnen bij KZA en heb al snel verdiepende trainingen (QA Engineering) gevolgd. En ik ben direct mijn eerste opdracht gestart. Ik vind het hartstikke tof dat ik gelijk van start kon en mensen kon leren kennen. Ik leer het meest van erin stappen en de ruimte krijgen om te doen. Ik ervaar een welkom gevoel, een steuntje in de rug van collega’s én perspectief. Ik weet goed waar ik de komende tijd aan wil besteden en in wil en ga groeien.”

Kaïn Landsman QA Enabler

“Ik werkte bij een organisatie die was overgenomen en dat wist ik op dat moment nog niet direct. Toen ik meer wist over de situatie zette zit mij aan het denken en begon ik een aantal dingen te overwegen. Ik wist nog niet zo goed wat ik wilde. Enerzijds konden kansen ontstaan die goed voor me waren, anderzijds had ik ook een opdracht waar ik een stap kon maken en door kon groeien.

Toen werd ik door Mark (directeur van KZA) uitgenodigd om eens een kop koffie te drinken. Dat voelde vrijblijvend en anders dan ik gewend was.

Er sprongen een aantal dingen uit die voor mij interessant waren. KZA is onderdeel van TSS en de management programma’s bieden ook perspectief op langere termijn, iets wat voor mij zeker belangrijk is. De open en relaxte manier van het gesprek aan gaan sprak mij heel erg aan.

In het 2e gesprek maakte ik kennis met Jeroen. Hij kon al vlot heel goed duiden waar ik op dat moment stond als professional en hoe KZA mij verder kon helpen ontwikkelen. Het leek de ‘normaalste zaak’ van de wereld maar ik vind dat helemaal niet normaal. Mijn rugzak verder vullen, verbreding en verdieping – de rol van QA/testspecialist geeft mij zowel analytische als de interpersoonlijke prikkels.

Ik leer steeds meer over hoe het werken bij KZA en haar opdrachtgevers er in de praktijk aan toe gaat. Ik heb goed contact met mijn business leader en heb het idee dat ik alles kan delen, zonder dat het invloed heeft op mijn Carrière. Dat heb ik eerder nog niet zo meegemaakt.

KZA is een heel open organisatie. Je weet hoe het gaat met het bedrijf, waar je persoonlijk staat en met een persoonlijke touch. Alle collega’s zijn ontzettend toegankelijk. Ik had gedacht dat ik misschien moeite zou hebben om aan te haken maar dit ging helemaal vanzelf!”

Joost Hopmans Testspecialist

“Bij het software development bedrijf waar ik werkte, heb ik veel systemen leren kennen, met verschillende mensen en rollen samengewerkt en verschillende taken opgepakt. Ik communiceerde en regelde veel, mijn rol was breed (van testen tot releasemanagement). Op een gegeven moment liep ik vast en er was voor mij geen uitdaging meer.

Ik wist dat ik op zoek was naar een plek waar ik verder kon groeien, maar verder was mijn doel niet zo scherp. Meerdere opties zijn voorbij gekomen en ik ging (soms via recruiters) met verschillende organisaties in gesprek. Voor mij was het gesprek met KZA het meest interessant. Detachering/consultancy sprak me aan, dat gaf me mogelijkheden om het IT landschap nog verder te verkennen door meerdere organisaties te bekijken en ervaren.

Ook de opleidingen zijn erg waardevol. Aan de ene kant heb ik mijn basis als testspecialist verstevigd door trainingen in de Masterclass te volgen. Aan de andere kant vergroot ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van security. Ik ben niet alleen aan het werk (in een leuke opdracht), ik ben ook echt bezig met ontwikkeling. Belangrijk, want je als professional ben je toch ook ‘het product’. Achteraf ben ik heel blij met mijn keuze toen! De laagdrempeligheid vind ik prettig en ik kan het met iedereen goed vinden. De benaderbaarheid van collega’s en ook de managers is ook heel prettig. Verder zijn er veel leuke nevenactiviteiten zoals indoor skydiven, gezellig uit eten met collega’s, of simpelweg tosti’s eten op kantoor. Ik merk dat iedereen energie steekt in het bedrijf en mijzelf. En ook belangrijk, het voelt niet geforceerd.

Contractvormen

Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd en je kan kiezen of je dat voor 32, 36 of 40 uur wilt.

Sollicitatieproces

Wanneer Codecareer jou aan ons heeft voorgesteld, nodigen we uit voor een kennismakingsgesprek. Chantal plant dit gesprek en je maakt kennis met een van de Business leaders (Jeroen, Freek, Mark, Marriet of Jan). We zijn erg benieuwd naar wie je bent, wat je ontwikkelwensen zijn en wat je belangrijk vindt in je werk. Na de kennismaking, is de capaciteiten test de volgende stap. Deze test vervolgen we met een tweede gesprek, met een (andere) Business leader en een collega die actief is bij een van onze klanten. Zijn we daarna beide enthousiast? Dan volgt de aanbieding.

 

 

Chantal KZA

Chantal Hogerhuis

HR Management Assistent

Word jij onze
nieuwe collega?

Twijfel niet, stel gerust een vraag. Wij helpen je graag verder.

Social KZA

Test Automation Specialist

KZA — Baarn

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.
Social KZA

Stel een vraag

KZA

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature