Jobboard

Managing Consultant

Stel een vraag
Beveiligd: Compano

Managing Consultant

 • icon-marker Created with Sketch. Actief in Arnhem en Sneek
 • icon-clock Created with Sketch. Full-time, Part-time
Vereisten
 • Relevante hbo of wo opleiding
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een IT-dienstverlening
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare en succesvolle ervaring als leidinggevende
 • Kennis van en ervaring met API's JSON is een pré
 • Kennis van projectmethodieken ( bijvoorbeeld Scrum, Prince2 of Lean Six Sigma)
 • Ervaring met het implementeren van software ( bijvoorbeeld ERP, MDM of PIM)
 • Goed met Excel & SQL, gek op data en dit uitpluizen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, alsmede Duits in woord en geschrift
 • Ervaring in de installatie- of bouwbranche is een pré
 • Persoonlijke eigenschappen: inhoudelijk sterk, helder en oprecht kunnen communiceren, overzicht behouden en in detail kunnen opereren, mensen overtuigen van feiten en innovatief zijn
Aanbod
 • icon-dot Created with Sketch. Passend salaris afhankelijk van je kennis en ervaring
 • icon-dot Created with Sketch. 32-40 uur per week
 • icon-dot Created with Sketch. 26 vakantiedagen
 • icon-dot Created with Sketch. Opleidingsmogelijkheden beschikbaar in overleg
 • icon-dot Created with Sketch. Laptop van de zaak. In overleg is hier veel mogelijk
Werkzaamheden
 • 25% Eigen klantprojecten
 • 25% Aansturen consultants
 • 25% Projectmanagement
 • 25% Algemeen management
Bekijk meer
Bekijk minder

Vacature

Dit ga je doen

Als Managing Consultant coördineer én coach je een team van vijf consultants en ondersteunt hen waar nodig met inhoudelijk advies bij projecten en hun persoonlijke ontwikkeling. Je beheerst alle mogelijkheden van onze software. Je weet waar je over praat, omdat je bij ons in de rol als consultant zelf een aantal (internationale) projecten succesvol begeleidt.

Met je team ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de software. Je coördineert de projecten, bewaakt de afgesproken planning en zorgt ervoor dat alles binnen het afgesproken budget wordt opgeleverd. Daarbij zorg je ook voor de financiële en administratieve rapportage. In jouw rol als projectmanager heb je direct contact met klanten en, voor een aantal (internationale) projecten van key accounts, ben jij ook inhoudelijk het aanspreekpunt.

Je bent tevens de spin in het web tussen onze afdeling Ontwikkeling en de consultants. Aanpassingen in de software moeten doordacht zijn, helder beschreven zijn, vastgelegd en voorzien worden van een inhoudelijk functioneel model dat met de klant in detail is doorgesproken.

In deze functie maak je deel uit van het Managementteam (MT). Samen met de Algemeen Directeur, Technisch Directeur en Commercieel Manager heb je een actieve rol om samen het bedrijf te sturen, richting te geven en doelen te bepalen. Je draagt bij aan het succes van Compano, wat zich vertaalt in tevreden klanten en medewerkers.

Hoewel al ons werk “in the cloud” is en je overal kunt werken, ben je meestal op kantoor. Soms ga je naar een klant of ontvang je deze in Arnhem. Gemiddeld ga je 1 tot 2 dagen per maand naar ons hoofdkantoor in Sneek om te overleggen met je collega’s.

 

De vereisten

Je beschikt over een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding. Je neemt minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een IT-dienstverlener mee, bijvoorbeeld als managing consultant, product owner of (senior) projectmanager. Daarnaast heb je ervaring met het implementeren van software (bijvoorbeeld ERP, MDM of PIM). Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare en succesvolle ervaring als leidinggevende. 

Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en daarnaast ben je ook vaardig in Duits in woord en geschrift. Bovendien heb je kennis van projectmethodieken (bijvoorbeeld Scrum, Prince2 of Lean Six Sigma). Het is een pré als je ervaring hebt in de installatie- of bouwbranche. 

 

Jij als professional

Jij weet waar je over praat dankzij je ruime ervaring. Je bent inhoudelijk sterk en denkt in oplossingen. Op natuurlijke wijze geef je het goede voorbeeld: nakomen van afspraken en luisteren naar klanten en collega’s. Je communiceert helder, bewaart het overzicht, signaleert mogelijkheden en stelt prioriteiten. Je weet anderen te overtuigen, te motiveren en je brengt mensen samen. Je kent de krachten van je team en vindt het belangrijk dat de talenten van jezelf en van je team optimaal ingezet kunnen worden. Van nature ben je nieuwsgierig, neem je het initiatief en ben je altijd gemotiveerd om te leren en te verbeteren. Samen met je team bouw je aan het succes van ons bedrijf: je haalt veel plezier uit het continue verbeteren van jezelf, je klantprojecten, je afdeling en de organisatie.

 1. 1 Je bent eindverantwoordelijk voor de afdeling Consultancy
 2. 2 Je weet waar je over praat en brengt dat zelf ook in de praktijk als consultant
 3. 3 Je hebt overzicht, alle projecten zijn onder controle
 4. 4 Met jouw kennis, ervaring en enthousiasme breng je de afdeling en Compano naar een hoger niveau
“Wanneer je hart ligt bij het ontwikkelen en implementeren van software-oplossingen, hou je van het managen van mensen en projecten, en ben je ijzersterk in communicatie met klanten, dan is deze baan echt geschikt voor jou”

Frank van de Waeter

Consultant calculatiesoftware

Agenda

Jurgen Immink

Algemeen directeur
Ma
Di
Wo
Do
Vr
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
Weekplanning doornemen
08:00 09:00
Projecten doornemen met Remco
09:00 10:00
Importeren data klant
10:00 12:00
Afdeling call
12:00 13:00
Beoordelen nieuwe functionaliteiten
13:00 14:00
Projecten doornemen met Martin
15:00 16:00
Opgeleverde meldingen testen
09:00 10:00
Verkoop overleg
10:00 11:00
Afdeling call
12:00 13:00
MT vergadering
13:00 15:00
Projectoverleg klant
15:00 16:00
Overleg verkoop prospect
16:00 17:00
Analyse afdeling uren
09:00 10:00
Koppelingen weburo afstemmen
10:00 11:00
Projecten doornemen met Ron
13:00 14:00
Afstemmen prioriteiten ontwikkeling
14:00 15:00
Optimalisatie afdeling + rapportage BI
15:00 16:00
Naar Sneek: overleg met ontwikkeling
09:00 10:00
Afdeling call
12:00 13:00
Projecten doornemen met Frank
13:00 14:00
Productoverleg Roadmap
14:00 15:00
Opleveren PIM omgeving aan klant
15:00 16:00
Overleg inrichting MDM met klant
16:00 17:00
Projectoverleg klant
09:00 10:00
Inrichten PIM omgeving (basis) klant
10:00 11:00
Overleg verkoop
11:00 12:00
Afdeling call
12:00 13:00
Voortgang afstemmen met Jurgen
13:00 14:00
Afstemmen prioriteiten ontwikkeling
14:00 15:00
Projectoverleg klant
15:00 17:00

Praktijkvoorbeeld

De applicatiemanager van een klant legt het verzoek bij je neer om alle totale verkoopkosten die onze applicatie berekend exclusief de kosten voor de verwijderingsbijdrage van producten te maken. Dit, omdat anders het risico bestaat dat de verwijderingskosten dubbelop in hun achterliggende administratieve systeem berekend worden. Hoe voer je dit verzoek uit in de praktijk?

Werken bij Beveiligd: Compano

Compano is in 1998 opgericht door Henk Koops en Ria Stroes. Beiden hadden al ruime ervaring in softwareontwikkeling voor diverse branches en voor de installatiebranche in het bijzonder. Al snel kwamen er medewerkers bij die hun sporen reeds verdiend hadden bij hun vorige werkgever (KPD-Hoogeveen). In de eerste jaren werden vooral maatwerkapplicaties gemaakt en verrichtte Compano maatwerk voor KPD-Hoogeveen.

Compano B.V. is een snelgroeiend, ambitieus bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, verkopen en ondersteunen van generieke- en maatwerksoftware op het gebied van product- & artikeldatasystemen, die in de gehele keten van fabrikant tot installatiebedrijf wordt toegepast. Meer dan 1000 bedrijven werken met onze software. We hebben een sterke positie in Nederland, leggen de focus op de Benelux en krijgen steeds meer gebruikers bij gerenommeerde bedrijven in Europa.

Met ons Product Informatie Management (PIM) systeem verbeteren fabrikanten hun productdata, waardoor hun eindklanten beter kunnen kiezen. Het Master Data Management (MDM) systeem zorgt voor eenvoudig assortimentsbeheer, inclusief inkoop- en verkoopcondities voor groothandelaren, inkoopverenigingen en grote installatiebedrijven. Met onze datapool artikelbeheer.nl wisselen bedrijven op eenvoudige wijze product- en artikeldata uit, op basis van de internationale ETIM-standaard. Data van artikelbeheer.nl kan ook direct in onze online calculatiesoftware worden gebruikt of in (bedrijfs)software van derden. 

Met 25 enthousiaste collega’s werken we samen vanuit onze vestigingen in Sneek (15 medewerkers) en Arnhem (10 medewerkers). Compano kenmerkt zich door een mooie mix tussen een professionele werkwijze, persoonlijke zelfstandigheid en een open, informele samenwerkingscultuur met een collegiale sfeer en actieve personeelsvereniging. We houden niet van grote rapporten, wel van korte lijnen. Klanten waarderen de persoonlijke benadering, vakkennis, gedegen implementatie en goede ondersteuning van de software en diensten.

Bekijk het bedrijfsprofiel
“We groeien zowel in omvang, positie en professionaliteit als organisatie en dat is een hele mooie en fijne trein om in te stappen”

Carlo de Nijs

Commercieel Manager & MT-lid
Kantoren in Sneek en Arnhem
Opgericht in 1998
icon-employee Created with Sketch. 25 werknemers, waarvan 15 in Sneek en 10 in Arnhem
icon-sex Created with Sketch. 80% man / 20% vrouw
icon-age Created with Sketch. Gemiddelde leeftijd is 49 jaar
100% Cloud software
Wij zijn de dataspecialist voor de bouw- en installatiebranche Jurgen Immink – Algemeen directeur

Contractvormen

Je komt bij ons te werken in een dienstverband. We bieden je eerst een jaarcontract aan met een proeftijd van een maand. Als we na deze 12 maanden beiden tevreden zijn, wordt het contract met een 1 jaar verlengd. Na deze periode bieden we je bij wederzijds enthousiasme een vast contract aan.

Dienstverband
i

Na 24 maanden bieden we je een vast contract aan.

Sollicitatieproces

Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen, nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit gesprek vindt plaats met Jurgen Immink (Algemeen Directeur).

Als er een klik is, word je uitgenodigd voor een tweede gesprek, waar twee consultants bij zitten. Vervolgens ga je meekijken met software, wat ongeveer 2 tot 3 uur zal duren. 

Als we nog steeds enthousiast zijn, volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek en verwelkomen we jou hopelijk in ons team!

Jurgen Immink

Algemeen directeur
 1. 1 Kennismaking met Jurgen Immink
 2. 2 Tweede gesprek met twee consultants
 3. 3 Meekijken met software
 4. 4 Arbeidsvoorwaardengesprek
 5. 5 Een jaarcontract!

Collega’s

Juliette van den Hof (41) Accountmanager

Waarom ben je bij Compano gaan werken?

Ik had bij Compano meteen het juiste gevoel wegens een aantal redenen: volop in beweging, veranderingsgezind, volop mogelijkheden voor (door) ontwikkeling, veel zelfstandigheid in de uitvoering van mijn werkzaamheden, een goede privé-werkbalans en goede arbeidsvoorwaarden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Tijd doorbrengen met mijn gezin, lezen, hardlopen, wandelen, paardrijden en fitness.

Carlo de Nijs (49) Commercieel Manager & MT-lid

Waarom ben je bij Compano gaan werken?

Compano is een hele prettige club om bij te werken, zowel met collega’s onderling als met de relaties in de markt. Samenwerken, transparantie, het delen van kennis en het realiseren van oplossingen is ieders natuurlijke houding. Daarmee hebben we een substantiële positie in onze markt weten te realiseren, met een goede reputatie en volop groeikansen. We groeien zowel in omvang, positie en professionaliteit als organisatie en dat is een hele mooie en fijne trein om in te stappen.  Omdat we wat dat betreft zowel hands-on hulp als professionele ervaring en inspiratie kunnen gebruiken is het ook een dankbaar team om een bijdrage aan te gaan leveren als nieuwe collega.  De manier van denken, werken en omgaan met elkaar biedt ook veel ruimte en vrijheid voor eigen invulling. Nieuwe inbreng, visie en initiatief wordt gewaardeerd en flexibiliteit wordt geboden, zowel taak inhoudelijk als qua work-life.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik veel buiten, op pad met gezin en hond of met vrienden. Met onze vriendenclub treffen we elkaar regelmatig en ondernemen we veel activiteiten of gaan weekendjes weg. Verder ben ik vrij handig met klussen en redelijk creatief met tekenen en schilderen.

Remco Goorhuis (43) Consultant

Waarom ben je bij Compano gaan werken?

Ik was op zoek naar een functie waarin ik als consultant adviserend en (technisch) uitvoerend bezig kon. Uit de gesprekken met Compano bleek dat de rol van consultant op beide vlakken voldeed. Ook zit er een internationaal aspect aan het werk, wat me erg aansprak. Tot slot speelde de factor ‘afstand’ ook zeker mee. Ik ging van ruim een uur reistijd naar ongeveer 15 minuten. En dat is een enorme bonus!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Sporten, koken, basgitaar spelen in een rocktrio, gamen en zo kan ik nog wel even doorgaan!

 

Word jij onze
nieuwe collega?

Twijfel niet, stel gerust een vraag. Wij helpen je graag verder.

Managing Consultant

Beveiligd: Compano — Arnhem

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.

Stel een vraag

Beveiligd: Compano

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature