Op zoek naar .NET specialisten?

Met Codecareer ben je verzekerd van een duurzame aanname binnen 2 maanden.

Door klanten beoordeeld met een 4,2

Kies voor een bewezen recruitment model

-> Het begint met een realistic job preview

Onze visuele vacatures maken jouw unieke verhaal tastbaar in een krappe arbeidsmarkt en geven werkzoekenden direct een eerlijk en transparant beeld over jouw organisatie en de functie. Met een realistic job preview verhoog je de conversie van jouw vacature en voorkom je tevens een mismatch door het scheppen van heldere verwachtingen.

0%
minder ongewenst voortijdig vertrek dankzij een visuele vacature
0%
is meer geneigd een baan te overwegen met een persoonlijke benadering
0%
kiest voor een baan met doorgroeimogelijkheden
0%
kiest voor sfeer en bedrijfscultuur
frown Té Tekstueel
frown Té generiek
frown Niet visueel
Traditionele vacature
Traditionele vacature
VS
Realistische vacature
frown Visueel dankzij foto & video
frown Eerlijk en realistisch
frown Specifiek
Realistische vacature

Waarom is dit nodig?

Personeelsverloop kan hoog oplopen in de kosten. Met een realistic job preview zorg je voor heldere verwachtingen, waardoor je zowel tijd als geld bespaart. Op deze manier behoud je niet alleen talent door het scheppen van juiste verwachtingen, maar draagt dit ook bij aan een positieve employer brand en verlaagt het tevens de verloopratio.

Het resultaat:
60%
lagere marketing kosten per hire
110%
hogere kwaliteit van sollicitanten
"Codecareer heeft ons bij de snelle groei uitstekend kunnen helpen. De dienstverlening werkt goed, zelfs in een krappe markt."
Ralph ten Broeke
Ralph ten Broeke
Fitch

Onderscheid je bedrijf

->
Verbeter je employer branding met een bedrijfsvideo

Bekijk de video

Een bedrijfsvideo draagt op meerdere vlakken bij aan het creëren van realistische verwachtingen bij kandidaten, maar verbetert ook je employer branding.
55% van alle werkzoekenden geeft aan dat een bedrijfsvideo doorslaggevend is bij het kiezen van een baan. Het biedt namelijk een kijkje op de werkvloer, laat ze alvast kennismaken met hun toekomstige collega’s en leidinggevenden en toont de gemiddelde werkzaamheden die in de betreffende functie worden uitgevoerd.

Geen verrassingen achteraf

-> Alles op een rijtje voordat je solliciteert

Dankzij de realistische voorbereiding van Codecareer hebben werkzoekenden een helder beeld van de functie, de werkzaamheden en hoe een gemiddelde werkweek eruit kan zien.

We plaatsen een agenda van een medewerker in soortgelijke functie, waarin de afspraken en projecten te zien zijn, maar ook de ontspanningsmomenten. Doordat er een realistische schets wordt gemaakt van het aantal uren en de verdeling van werkzaamheden, kan een werkzoekende voor zichzelf bepalen of hij of zij geschikt is voor de functie.

Hierdoor is de kans aanzienlijk kleiner dat ongeschikte kandidaten solliciteren en kunnen tijd en kosten worden bespaard.

Hallo Peter

Goed om je weer te spreken! Onze partner uit Utrecht is op zoek naar een Java Developer. Past deze organisatie bij jou?

Ik ben niet actief op zoek, maar ik ben wel benieuwd naar de functie. Kan je me wat meer vertellen?

Onderscheiden in benadering

-> Persoonlijke boodschap bij elke benadering

Codecareer onderscheidt zich door haar unieke en persoonlijke benadering van kandidaten. Onze Job Consultants kijken niet alleen naar het zakelijk profiel, maar ook naar het persoonlijke verhaal achter de kandidaat. Zo bekijken we hun technisch achtergrond via kanalen zoals Github. Pas als er op meerdere vlakken een mogelijke match is nemen ze contact op. Wij geloven niet in de doorsnee communicatie, maar halen meer uit het versturen van persoonlijke berichten.

https://codecareer.nl/wp-content/uploads/2022/01/RAW_2021-scaled.jpg
Aat kremer
Recruiter bij Codecareer

Multiposting

-> Zichtbaar op elke relevante jobboard

https://codecareer.nl/wp-content/uploads/2022/02/Info-6.png

Nadat onze copywriter de content voor de vacature en bedrijfspagina volgens wens heeft afgerond, wordt de vacature op meerdere platforms gedeeld. We starten een LinkedIncampagne en plaatsen de vacature op meerdere grote jobboards, zoals Indeed, Werk.nl en Jobbird.

Download het E-Book over
Realistic Job Previews

Ontdek wat toonaangevende internationale merken al weten over recruitment

Uit recente onderzoeken blijkt dat ongeveer 30% van de potentiële sollicitanten de voorkeur geeft aan het bekijken van een voorbeeldvideo van een baan voordat ze solliciteren, in tegenstelling tot andere bedrijfsvideo’s. Dit komt omdat sollicitanten de waardevolle informatie willen weten die betrekking heeft op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de functie en de realistische routine van een werkdag.

Vervul urgente vacatures met zekerheid

-> Een analyse op maat specifiek voor jouw zoektocht met een plaatsingsgarantie

Garantieanalyse

Live data
  • Ik ben op zoek naar

  • in regio
Top Werkgever
Python developer vacature
Groningen
3 jaar ervaring
Aantal beschikbare kandidaten:
1897
Alle platformen onder 1 dak
Alle platformen onder 1 dak
Kandidaten die openstaan voor een uitdaging
1897
(

8.58

%)
Response rate van CodeCareer (32%-46%)
737
(

50

%)
Successratio relistische vacatures
283
(

8.5

%)
Garantie Analyse

Functie

Java

Groep

Development

Vereistein

HTML, CSS, JAVA

Regio

Groningen

Ervaring

3 jaar

Aantal vacatures

1834

Aantal kandidaten

612

Open to work

351

Topwerkgevers

Carthago, Sourcelabs

Something

Answer
Dé garantie analyse

-> Ontdek of jouw bedrijf geschikt is ...

Een gedetailleerdere vrijblijvende rapportage omtrent jouw zoekprofiel. Ontdek hoeveel kandidaten er voor jouw specifieke zoektocht beschikbaar zijn, op welke platformen de kandidaten zich bevinden en hoeveel tijd het kost om de kandidaat te vinden.

Ontdek hoeveel kandidaten er beschikbaar zijn
Bekijk wie de top werkgevers zijn voor jouw zoekprofiel
Start Garantie analyse Een analyse bevat meer dan 30 variabelen die jou inzicht geven in de markt.

“Ik vind het erg prettig om een samenwerking aan te gaan, rekening houdend met realistische verwachtingen. Ik begin het proces door voorafgaand te analyseren hoeveel kandidaten er binnen ons bereik liggen. Op basis van deze analyse schets ik een verwachting met het aantal kandidaten die wij kunnen activeren binnen een bepaalde periode”

Patrick Albers
Business Consultant

Onze specialisten staan voor jou klaar.

https://codecareer.nl/wp-content/uploads/2021/12/Photos.png
332 Vacatures
238 Plaatsingen
48%
Geplaats binnen 2 maanden
1 Dag
Start kandidaatprofiel analyse
Om een gedegen analyse te houden dienen wij eerst te weten voor welke vacature je een kandidaat wilt vinden. Door de gegevens aan te leveren, brengen wij de informatie in kaart als basis van de analyse.
3 Dag
Persoonlijk kennismakingsgesprek
Aan de hand van de analyse maakt de job consultant een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, zodat het kandidaatprofiel kan worden besproken.
5 Dag
Start samenwerking
Op basis van het kennismakingsgesprek en het geanalyseerde kandidaatprofiel wordt de samenwerking in gang gezet. Onze copywriter neemt contact met je op om de visuele vacature te maken. Onze videograaf maakt samen een planning met je om een bedrijfsvideo te schieten en, indien gewenst, de fotografie te verzorgen.
11 Dag
Oplevering bedrijfsvideo en realistische vacature
Nadat je een intake hebt gehad met onze copywriter en de recruiter, ontvang je binnen een week de opzet van de visuele vacature. Daarna nemen jullie gezamenlijk de content door voor de laatste aanpassingen. Ons streven is om de visuele vacature en bedrijfspagina binnen twee weken online te zetten. Nadat de bedrijfsvideo is gemaakt, zal onze copywriter daarvan de ondertiteling verzorgen. Zodra de bedrijfsvideo volgens jullie goedkeuring is afgerond, wordt deze op de bedrijfspagina en bij visuele vacature geplaatst.
12 Dag
Start actieve werving en start online marketing
Nadat de visuele vacature online staat, begint de actieve werving. Met een persoonlijke benadering selecteert de recruiter geschikte kandidaten en wordt vacature via online kanalen uitgezet.
20 Dag
Beoordeling eerste CV’s
Twee weken na de start van de actieve werving legt de recruiter een aantal kandidaatprofielen aan je voor. Op basis van deze CV’s kun je doorgeven welke kandidaat of kandidaten je voor een kennismakingsgesprek wilt uitnodigen.
30 Dag
Start LinkedIncampagnes
Naast de actieve werving door de recruiter zetten wij ook LinkedIncampagnes in. Met diverse marketingtools brengen wij jouw visuele vacature bij geschikte kandidaten onder de aandacht.
45 Dag
Tussentijdse evaluatie samenwerking
Tijdens de evaluatie kun je met de recruiter de stand van zaken bespreken, zoals de geselecteerde kandidaten en de terugkoppeling. Mocht de zoektocht tot dusver nog geen geschikte profielen hebben opgeleverd, dan kunnen jullie het plan van aanpak verder oppakken.
50 Dag
Ondersteuning tijdens bemiddeling
Het enige wat jij hoeft te doen is aan te geven welke kandidaatprofielen je geschikt lijken. De job consultant zal bemiddelen in het contact tussen jullie, het inplannen van gesprekken en het verzorgen van de terugkoppeling. Bij vragen kun je ook altijd bij de job consultant terecht.
60 Dag
1e aanname verricht
Na twee maanden is de aanname verricht. Het succes wordt geëvalueerd en de langetermijndoelstellingen worden besproken. Wij gaan altijd voor een langdurige duurzame samenwerking.
90 Dag
Evaluatie kandidaat na proefmaand
We zijn na de proefmaand benieuwd hoe de samenwerking tussen de kandidaat en jouw organisatie verloopt. We plannen daarom na een maand een evaluatie in, waarbij gelegenheid is om feedback te geven.

Testimonials

"Gerwin is een professionele en doortastende consultant die ervoor heeft dat ik binnen een paar dagen mijn handtekening kon zetten onder een nieuw arbeidscontract. Ook de leuke attentie achteraf viel zeer in de smaak. Ik zou hem zeker aanbevelen!"

https://codecareer.nl/wp-content/uploads/2021/12/image.png
Luc van Laere
Java Developer bij Eonics

Veelgestelde vragen

->

Samen met Codecareer ga je de beste recruitmentervaring beleven. Alles om de kandidaat te vinden voor jouw openstaande vacature en een duurzame plaatsing te realiseren. Heb je na het lezen van de informatie of het aanvragen van de Garantie Analyse nog vragen? Bekijk hieronder of het antwoord ertussen zit of neem contact met ons op.