Jobboard

IT-Traineeship

Stel een vraag
IT-traineeship Educom
Educom

IT-Traineeship

 • icon-marker Created with Sketch. Actief in Sittard, Eindhoven, Utrecht en Arnhem
 • icon-clock Created with Sketch. Full-time
Vereisten
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je bent bereid om te investeren in jezelf en jouw carrière
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd en geïnteresseerd om het vak programmeren te leren
 • Je bent fulltime inzetbaar
Aanbod
 • icon-dot Created with Sketch. Budget beloning en verdeling bieden wij op maat vraag specificatie aan
 • icon-dot Created with Sketch. Een kwalitatieve, zware vakopleiding door praktijkgerichte vakdocenten
 • icon-dot Created with Sketch. Gegarandeerd een baan en werkervaring in de IT
 • icon-dot Created with Sketch. Professionele en persoonlijke begeleiding, waarbij we de verwachtingen managen en afstemmen met jouw leercurve, om succesvol je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten
 • icon-dot Created with Sketch. Persoonlijke coaching door een specialist vanaf het eerste contactmoment
 • icon-dot Created with Sketch. Toegang tot onze vakkennis (inhoud, netwerk en ervaring) en kennisdatabank;
 • icon-dot Created with Sketch. Faciliterende zaken (onder andere werkplek, studiemateriaal en certificeringen);
 • icon-dot Created with Sketch. Maak kennis met ons warme karakter met zuidelijke invloeden en kom de échte Limburgse vlaai proeven.
Werkzaamheden
 • 30% Opleiding
 • 70% Programmeren
Bekijk meer
Bekijk minder

Vacature

Ben je op zoek naar een uitdagend en leerzam traineeship in de IT-branche? Educom biedt jou de kans om jouw carrière op te starten in de wereld van IT. Volg een op maat gemaakt traineeship met specialisatiemogelijkheden in front-end, back-end, full-stack of Data. Je krijgt baangarantie en gaat na afloop gelijk aan de slag bij een werkgever.

Wil jij  logistiek minder milieubelastend maken? Of meehelpen om de capaciteit in de zorg beter te benutten? Bij ons is het mogelijk om jou tijdens dit traineeship te specialiseren in Data Science/Data Engineering. Data en slimme software zijn vaak de oplossing voor maatschappelijke en bedrijfskundige uitdagingen. Maar hoe krijg je inzicht in die data en laat je deze voor je werken? Combineer jouw drive en enthousiasme met onze kennis, ervaring en netwerk en ontdek hoe wij een op maat gemaakt Data Science traineeship samen met jou vormgeven. Of het nu gaat om data engineering tools als Airbyte, Airflow,  DBT of Business Intelligence (BI), Big Data, Data Warehouses, Data Lakes, ETL/ELT.  Als vakidioten zijn we dol op innovatie!

Wil je liever begrijpen hoe Software werkt? Hoe je digitalisering kunt beïnvloeden? Programmeren is het begrijpen van software en het is een vak dat het beste kan worden geleerd van praktijkgerichte ‘vakidioten’ die je coachen. Het vak leer je vanuit verschillende programmeerparadigma’s, waaronder functioneel programmeren en Objectgeoriënteerd programmeren (OOP). Het paradigma is de mindset, de oplossing is leidend en de programmeertalen of scripttalen als PHP, Java, C#(.NET), JavaScript, SQL en Python zijn de uitvoering.

Of ben jij benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen en houden innovaties jou bezig? Heb jij altijd al willen weten welke technieken er achter de apps, websites en software zit die je dagelijks gebruikt? Ontdek dan de wereld van Software Engineering en leer een specialistisch vak door op een hoog en professioneel (abstractie)niveau concepten te begrijpen en toe te passen in innovatieve mobiele, webbased en desktop (applicatie) oplossingen. Specialiseer je in webomgevingen (PHP), closed-source (proprietary software) omgevingen (Microsoft .NET), open-source omgevingen (Java) of juist een specialisatie als front-end development (React, Angular, JavaScript, HTML5, CSS3) en nog veel meer. 

Het traineeship wordt samen met jou op maat gemaakt en biedt biedt de mogelijkheid om binnen 12 maanden een specialistisch vak te leren. Het is een kwalitatieve, zware vakopleiding door praktijkgerichte vakdocenten en jij krijgt hiermee de mogelijkheid om een vak aan te leren. Onze focus op persoonlijke begeleiding en individuele aandacht zorgen ervoor dat jij de best mogelijke start krijgt in jouw IT-carrière. Je kunt ons traineeship volgen op één van onze vier locaties: Sittard, Eindhoven, Utrecht en Arnhem. Of je nu in het zuiden, oosten, westen of noorden woont, er is altijd een vestiging bij jou in de buurt.

 1. 1 Volg een traineeship in front-end, back-end, full-stack of Data science
 2. 2 Leer binnen 12 maanden een specialistisch vak met baangarantie
 3. 3 Krijg persoonlijke en kwalitatieve begeleiding van onze vakdocenten
“Er wordt geluisterd naar en meegedacht met de trainees, iets wat ik ten zeerste waardeer. Een aantal maanden verder is de deur naar een baan in de softwarewereld hierdoor van een heel klein kiertje compleet opengetrapt. Mocht je het leuk vinden om te puzzelen, heb je affiniteit met IT en lijkt programmeren je wel iets, dan kan ik je dit traineeship zeker aanraden!”

Educom

Doorgroeimogelijkheden

Wij bieden jou een kwalitatieve, zware vakopleiding door praktijkgerichte vakdocenten en hiermee de mogelijkheid om een vak (ambacht) aan te leren. Je kunt kiezen uit diverse richtingen, zoals Software Engineering, Data Science/Data, Application/Software Engineering PHP, Java of C# (.NET). Ons curriculum is modulair opgebouwd en maakt een duidelijk onderscheid tussen concepten en tooling. Hierdoor leer je niet alleen het vak, maar begrijpt je het ook. Binnen 12 maanden ben je klaar om voor een opdrachtgever aan de slag te gaan en ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in de IT-wereld.

Of het nu gaat om programmeertalen als Python, Java of R, visualisatietools als Power BI, Tableau of Qlik, data engineering tools als Airbyte, Airflow of DBT, ontwikkelingen als blockchain, Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Neural Networks, Deep Learning, Natural Language Processing, Computer Vision, Simulatie, Business Intelligence (BI), Big Data, Data Warehouses, Data Lakes, ETL/ELT, … Als vakidioten zijn we dol op innovatie!

 

 1. 1 Kies uit diverse richtingen
 2. 2 Maak kennis met programmeertalen, data engineering tools en andere ontwikkelingen
 3. 3 Krijg persoonlijke begeleiding

Werken bij Educom

Word onderdeel van Educom, een toonaangevende ICT-opleider sinds 1981, en sluit aan bij onze missie om de kloof tussen onderwijs uitstroom en de arbeidsmarkt te verkleinen. Als Academy zijn we gespecialiseerd in het opleiden van werkzoekenden in de ICT-sector met mogelijkheden tot specialisatie in front-end, back-end, full-stack of Data. Hier kan je jouw potentieel in de wereld van IT verder ontwikkelen. Als trainee leiden wij jou op, zowel inhoudelijk als persoonlijk, en geven wij je de kans om jezelf te ontwikkelen door Abstractie concreet te maken en multidisciplinair toe te passen als junior Software Engineers.

Reken op een uitdagende en leerzame ervaring in het vakgebied, zodat jij als zelfredzaam professional aan de slag kunt. Wij bieden jou baangarantie, wat betekent dat je na afloop van het traineeship gegarandeerd een baan hebt bij een van de vele leuke werkgevers waar wij mee samenwerken. Hierdoor kun je jouw kennis en vaardigheden direct in de praktijk brengen en werken aan interessante projecten en uitdagingen.

Met vier vestigingen door heel Nederland en 42 jaar ervaring, kun je erop vertrouwen dat je bij Educom kwaliteit krijgt en de juiste stappen zet om een succesvolle carrière in de ICT-branche op te bouwen. Onze track record van bijna 1600 opgeleiden met een succesratio van 94% is daar het bewijs van. Werk samen met ons aan jouw doel om een zelfredzame professional te worden in de ICT-sector.

Bekijk het bedrijfsprofiel
Actief in Nederland
Opgericht in 1981
icon-marker-2 Created with Sketch. Kantoren in Sittard, Eindhoven, Utrecht en Arnhem
Educom kijkt echt naar wie jij bent, in plaats van dat jij één van de zovelen bent.

Contractvormen

Het traineeship duurt in totaal 12 maanden. Opleidingskosten zijn voor ons, de kennis en kunde zijn voor jou. Wij investeren op eigen rekening en risico in je opleiding en verdienen pas terug als je bij onze klanten je kennis valoriseert. Natuurlijk wil jij graag je carrière in IT opbouwen. Een traineeship is een investeringstraject, maar het moet wel kostendekkend zijn. We verdelen een opleidingsbudget naar behoefte. Enerzijds bouwen we op naar een marktconforme salariëring, die past bij de rol in de IT die je wilt en kunt innemen. Anderzijds is elke situatie uniek en sturen we naar behoefte, dus ook financieel.

Sollicitatieproces

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in de IT wereld? Je kunt bij wijze van spreken morgen al starten, maar hebt vast nog vragen. We nodigen je graag uit om uitgebreider kennis te maken en te horen waar jij naar op zoek bent. Natuurlijk vertellen we je dan ook alles over ons.

 

Educom

Word jij onze
nieuwe collega?

Twijfel niet, stel gerust een vraag. Wij helpen je graag verder.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.
IT-traineeship Educom

Vraag specificatie aan

Educom

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature
IT-traineeship Educom

IT-Traineeship

Educom — Sittard

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.
IT-traineeship Educom

Stel een vraag

Educom

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature